IM PERFECT

Foto IM

Een goed gesprek, een goed advies

KLEUR-, INTERIEUR-, OF STYLINGADVIES VAN IM INTERIEURSTYLING

IM Perfecte redenen om bij mij een advies aan te vragen

 

 

Omdat jouw huis een plek is waar het om jóu draait
Noch mijn smaak noch trends zijn bepalend, maar wel inspirerend natuurlijk.
De mogelijkheden voor het stylen van je woning of (thuis)werkplek zijn echter enorm.

Een interieur mooi inrichten en stylen hoeft niet enkel volgens de laatste trends, met de duurste materialen en merken. Toch blijkt het in de praktijk bijna onvermijdelijk om je te laten (ver)leiden
door de trends van het moment en feitelijk te kopiëren wat je in woonwinkels, in tijdschriften, woonprogramma’s op tv of in commercials ziet. Leuk, al die ideeën en inspiratie, absoluut!
Je hoeft geen stylist in te huren als in de media en in showrooms jou precies wordt voorgedaan
hoe je een ruimte moet stylen ….. of toch wel? Want wát uit al die trends, stijlen en mogelijkheden
matcht nou helemaal bij wie jíj bent? Ik kijk naar wat écht bij jou en jouw huishouden past en kom zo tot persoonlijk afgestemde sfeer en kleurenpalet(ten).
Een interieur moet jóu dienen en niet andersom; ik ontwerp interieurs om te gebruiken, te beleven en  ín te leven.
Mijn uitdaging is telkens weer alle gebruiksfuncties samen te vangen in een mooi, uniek, persoonlijk en eigentijds ‘thuis’, jóuw thuis.

 

 

Omdat een goed advies vanzelfsprekend altijd begint met een goed gesprek
Om tot een passend interieuradvies te komen, haal ik mijn inspiratie allereerst uit jóuw wensen. Voorop staat dat ik een adviesgesprek altijd begin met te luisteren naar wat jíj voor ogen hebt. Als er iets is dat ik in mijn vak als interieurstylist meeneem uit mijn werkverleden in de hulpverlening, dan is het wel actief luisteren; luisteren met jóuw smaak, voorkeur en budget als leidraad.

 

  • Welk interieur zou passend zijn voor jouw leefstijl en budget?
  • Welke materialen komen het best tot hun recht in de ruimte/woning?
  • Welke functie heeft licht voor jou? Eelke verlichting komt dan het best op welke plek?
  • Vul zelf maar aan ..…

 

Ik zoek naar een match tussen jou, jouw woning en de toe te passen materialen, kleuren en eventuele ‘nieuwtjes’ op de markt.
Het gebeurt allemaal in overleg en ik zoek altijd naar overeenstemming.

 

 

Omdat elk object eigenheid en karakter heeft, dat gezien mag worden
Nog een reden waarom het simpelweg kopiëren van trends in je eigen interieur niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Niet alleen wij mensen als gebruikers van interieurs zijn uniek en laten onze persoonlijke sporen achter in een ruimte. Zo heeft ook elk huis een eigen karakter. Zo is het mijn uitdaging om jouw persoonlijkheid naar jouw interieur te vertalen. Door slim gebruik van kleur en sfeer laat ik de typische eigenheid van een object daarbij tevens opbloeien. En minder mooie kantjes verbloemen we ook d.m.v. specifiek kleurgebruik, de juiste verlichting op de juiste plek en een goed doordachte meubelopstelling.
Pas dan bereik je een interieur dat volledig tot z’n recht komt.

 

 

Omdat een onafhankelijke kijk op je interieur vaak nodig is om écht de verandering te creëren die je wenst
Je wilt immers tot een inrichting komen waarin niet alleen jij, maar het hele gezin zich thuis voelt. Iedereen heeft zijn of haar eigen smaak en dat levert nog weleens wat problemen op als je samen met anderen woont of werkt. Is dit herkenbaar? Waarom moeilijk doen als het wél samen kan? Net als het luisteren naar en vertalen van jóuw wensen is mediaten mijn ding, mijn kracht, mijn vak. Ingegeven vanuit mijn “hulpverleners roots” geef ik tips om toch samen tot één geheel te komen. Ik heb jarenlang niet anders gedaan en vind het nog steeds leuk om te doen; compromissen zoeken en sluiten. Bij het samenstellen van een gezamenlijk interieur betekent dit o.a.: Wat blijft er en wat gaat er weg? Een meubelstuk met emotionele waarde een twee leven geven door het te pIMpen, of er een nieuwe functie aan te geven, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook besluiten om samen voor een geheel nieuwe inrichting te gaan. Maar ik zoek altijd een stijl die het hele gezin past. Net zoals ik goed naar jullie woonwensen luister, ga ik jullie goed naar elkaar en elkaars wensen leren luisteren. Je zult zien; waar eerst echt geen twijfel over mogelijk leek te zijn, valt het achteraf vaak mee. Maar dan moet je wel de stap willen en durven zetten om vanuit een onafhankelijke blik een goede balans te vinden die voor iedereen werkt.
Heerlijk toch, als je niet langer gast in eigen huis bent, maar jij je helemaal thuis voelt in je eigen huis!
Zeg nou zelf, dat is absoluut een investering waard.

 

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, dan kijk ik wat ik voor jóu kan betekenen.

 

Stijlvolle groet van IMke