Bohemian kleur- en stijladvies

Categorie
Interieurinrichting, Kleuradvies
Over dit project

Opdracht:
Kleur- en stijladvies voor split level woning

Idee:
Een Scandi-Bohemian stijl: strak doch kleurrijk genieten.
Een avontuurlijkere en kleurrijkere Bohemian stijl gecombineerd met een rustige Scandinavische toon, met gebruik van natuurlijke materialen en geografische vormen.

Resultaat:
Een beetje zwart wit gecombineerd met veel kleur, maar ook een mix van nieuwe en oude objecten, enkele vintage eyecatchers erbij, het komt er allemaal in terug. Bohemian is dé stijl die bewijst dat verschillende kleuren en stijlen prima met elkaar kunnen matchen. Dat geeft dit interieur een enorme boost. Om wel enige rust in het geheel te houden is er hier gekozen voor een combinatie met eenvoudige en strakke materialen. Grote meubels zoals de leefbank, de karpetten in zowel woonkamer als leefkeuken en enkele kussens met grafische patronen geven vorm aan de openheid in de split levels van deze woning.

Bohemian betekent, uit het Frans vertaald, niet-burgerlijk. En dat past dit huis en de bewoners perfect. Bewoners Bas en Vera zijn fervente reizigers, mensen die wel houden van een avontuurtje op z’n tijd. De grote wereldbollamp op het vintage dressoir en een stapel reisgidsen representeren de reislust van Bas. Vera is erg creatief en weet tweedehands spullen telkens weer een nieuw leven in te blazen.
Toen er eenmaal besloten werd om naast het reizen ook samen te gaan settelen, viel het koppel als een blok voor de bijzondere split level woning, geen doorsnee huis. En wie zijn huis inricht in Bohemian stijl, heeft ook zeker geen doorsnee interieur. De split level indeling geeft op zichzelf al een aparte twist aan het wonen. Met een Bohemian stijl hebben we er een stukje meer persoonlijkheid van de bewoners zelf in gelegd; middels het kleurgebruik, de toepassing van prints en het gebruik van accessoires met een verhaal.

De leefkeuken die via een glazen pui van muur tot muur in directe verbinding staat met de kleine binnentuin nodigde uit om binnen en buiten meer met elkaar te verbinden, voor een verbindend EN verruimend effect van zowel binnen- als buitenruimte. Dit idee is vooralsnog gerealiseerd middels het doortrekken van de kleur op de wanden binnen, naar de schuttingen langs het terras buiten. Dat geeft rust en ruimte. Kijk maar eens naar de zachte blauwe kleurvlakken in de leefkeuken links (blauwe muur) en rechts van de haard (blauwe kast), waarbij diezelfde kleur ook doorloopt op de schutting buiten; de kracht van herhaling. Dat biedt rust in een toch al aardig bont interieur. De accentkleur die hier toegepast is betreft “Energizing Lake 5085”, Couleur Locale collectie van Flexa, verf met een matte finish. Flexa Couleur Locale nodigt uit voor een boeiende reis door een wereld vol kleuren. De kleurconcepten zijn geïnspireerd op verschillende kleurrijke landen en gebieden van onze aarde. Hier een kleur uit het kleurconcept “Energizing Ireland”.

Nu nog wat leuke kussens, poefen en kleden voor buiten, en een collectie foto’s van alle gemaakte reizen aan de muur in de woonkamer, en het split level leefgedeelte past de avontuurlijke bewoners helemaal als gegoten. Volgende projecten worden dan de tuin en slaapkamer.

To be continued….